Ervaringen bewoners

Rachel

“Ik ben Rachel en ben nu 25 jaar en kreeg begeleiding bij praktische zaken zoals administratie en financiën, maar ook (wandel-)coaching wanneer ik moeilijke dingen ondervond op persoonlijk vlak. Bij een dagbesteding zoeken heeft Anna mij geholpen om een goede plek te vinden met de structuur die bij mij past.

De begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Samen kijk je naar doelen die je wilt behalen en Anna is vrijwel altijd beschikbaar om je een luisterend oor te bieden. Ze daagt je uit om (samen) soms net buiten je comfortzone te gaan. Dit zorgt voor groei en nieuwe mogelijkheden.

Wonen in een groep betekent aan de ene kant dat je leert optrekken met anderen. Hierdoor heb ik beter leren omgaan met ongemakkelijke situaties en mijn eigen grenzen daarin aan te geven. Positief eraan vind ik het gevoel van saamhorigheid dat er dan ontstaat. We organiseren vaak samen met elkaar iets zoals uitgaan, maar ook culturele uitjes. Inmiddels, na twee jaar WoonSaam, woon ik zelfstandig in de buurt. Ik kom er nog regelmatig en ontvang nog begeleiding voor praktische zaken en waar nodig persoonlijke dingen.”

Sophie

“Ik ben Sophie en ik ben nu 21 jaar en ik woon sinds vorig jaar april in WoonSaam. Het is een leuk huis waar je een eigen plek hebt met begeleiding. Ik vind het fijn dat er een groep is die gezelligheid geeft. Een voordeel is dat er voor je wordt gekookt of dat je zelf kookt.

Ik vind het positief dat de coach naast mij woont en ik altijd een beroep op haar kan doen. Ik voel me vrij om alles te bespreken wat ik nodig heb voor mijn werk of mijn persoonlijke ontwikkeling. Anna denkt mee over de situaties waar ik mee te maken heb, bijvoorbeeld zoeken naar nieuw werk en ze stelt goeie vragen waar ik over nadenk en wat ik kan toepassen Er worden ook groepsactiviteiten georganiseerd, zoals workshops en dat vind ik gezellig en leerzaam.”

Ronald

“Ik ben Ronald, 29 jaar. Bij de start van WoonSaam ben ik er gaan wonen. Ik had mijn eigen appartement, maar Anna was altijd wel in de buurt, dat vond ik erg fijn en dat had ik wel nodig. Na ongeveer een jaar ben ik op mezelf gaan wonen. In de tijd bij WoonSaam heb ik geleerd om zelf initiatief te noemen in het huishouden.

Ik heb ook geleerd om mijn grenzen te bewaken en aan te geven. Mijn zelfvertrouwen is door de succeservaringen enorm vergroot. Wat mij verder heeft gebracht is de manier van coachen. Totaal geen druk en totaal geen oordeel. Anna zet je daardoor zelf aan het denken om er achter te komen wat je zelf echt wilt. Ik heb zoveel mooie stappen kunnen zetten en ga voor gesprekken nog steeds naar Anna.”

Dennis

“Ik ben Dennis en ben 27 jaar en heb twee en een half jaar in WoonSaam gewoond. Ik heb begeleiding gehad in mijn dag- en nachtritme en geleerd om activiteiten op te pakken. Ik vond de begeleiding met behulp van gesprekken en wandel coaching goed en heb er veel aan gehad.

Ik kan nu mijn dagritme indelen en ben hier erg blij mee. Je woont met vijf andere jongeren en je hebt een kookbeurt en eet samen. Ook deden we zo nu en dan een spelletje voor de gezelligheid. Verder heeft iedereen zijn eigen dagbesteding met studie of werk.”